Lia Olguţa Vasilescu
Primarul Craiovei
 
După ce ieri am aflat că mandatul meu a fost fără pată până acum (deşi mă înjură zilnic pentru orice le trece prin cap de 8 luni), acum aflu din presa băsistă că devin un pericol pentru craioveni, fiindcă am anunţat că doresc achiziţia unui teren peste Balta Craioviţei, pentru a construi un drum care să lege două artere importante de circulaţie: Str. Râului şi B-dul Tineretului.

Avantajele pentru primarie sunt incontestabile pentru ca, dupa deschiderea Podului de la Calafat, circulatia pentru craioveni va deveni de cosmar, având în vedere câteva mii de masini care vor intra zilnic în oras.Acest bulevard urmeaza sa se construiasca pe fonduri europene fiind prins în lista de prioritati pe infrastructura.

Presa basista a luat foc, canalizându-se nu pe investitia în sine, cât pe proprietar  care este Adrian Mititelu, si pe primar pe care zic ei, ar trebui sa-l lege.
„Argumentul“ forte este ca nu se face expropriere pentru cauza de utilitate publica, lasând a se întelege ca vreau sa fac achizitia fara o evaluare prealabila si spun ca lasa a se întelege, pentru ca „uita“ de faptul ca este prevazuta a avea loc în urma unui raport de evaluare efectuat de un expert admis dupa o licitatie publica, si ca procedurile de expropriere se fac în cazuri extreme, când proprietarul nu vrea sa vânda, fiind de durata, dar respectând exact acelasi procedee de evaluare.
Am încercat de multe ori sa trec peste atacurile nedrepte (ca nu ma intereseaza Teatrul de vara din parc desi se afla pe lista de investitii aprobata deja) sau peste aluziile mai mult decât josnice de genul ca vreau sa privatizez Serviciul de Salubritate pentru cineva din primarie, în conditiile în care duc o lupta zilnica pentru salvarea regiilor din colapsul financiar.
Am încercat sa-mi explic ura cu care scriu, fara sa îi fi afectat în vreun mod, vreodata. Ieri, la conferinta de presa am încercat sa trec de momentul în care un „jurnalist“ a furat (exact acesta este termenul) planurile pentru PUZ-ul zonei Balta Craiovitei de pe masa si nu am mai avut ce sa arat colegilor sai de breasla.
Dar, mi se pare mizerabil sa o ameninti cu DNA-ul pe Olguta Vasilescu pentru ca si-a propus sa faca un lucru pe care-l prezentau ca senzational când l-a anuntat Antonie Solomon, anul trecut. Pentru ca toti primarii au avut în cap acest proiect, inclusiv cei dinainte de 89, dar nimeni nu si-a suflecat mânecile sa treaca la treaba.
Mai jos este articolul publicat de Gazeta de Sud, în data de 29 martie 2012. Luati de cititi!
 
 
 
 
 

 

 
© Copyright Lia Olguţa Vasilescu 2020