Lia Olguţa Vasilescu
Primarul Craiovei
 
Inteleg ca, ieri, am fost tinta blestemelor a toata familia celor doi rromi care au fost filmati jefuind in plina strada o femeie, victima a unui accident de circulatie, deoarece erau convinsi ca de la mine a pornit caseta. Nici stafful de campanie al contracandidatului meu n-are, probabil, o alta parere.

Gresit! Daca as fi intrat prima in posesia casetei, as fi dus-o la politie si as fi prezentat-o eu presei. Dar, in definitiv, nici nu mai conteaza de cine au fost filmati talharii. Important este sa ajunga acolo unde le e locul! Si cineva sa piarda cheia o buna perioada de timp! Azi, am citit in presa de dimineata si declaratia fiicei victimei, care spune ca mama ei, aproape inconstienta dupa lovitura de masina si cu ultimele puteri, si-a acoperit urechile cu mainile, cand si-a dat seama ca hotii se aplecasera asupra ei sa ii ia si cerceii. Si tot fiica ne asigura ca mama  nu e nebuna, cum a facut-o primarul Craiovei, in incercarea disperata de a arata ca pastoreste "cel mai sigur oras din Romania".

A fost de-a dreptul halucinanta si parerea lui Solomon cum ca "nici n-aveau, oricum, ce sa-i fure, ca femeia nu avea teancuri de bani la ea". Ehehei, Aurica! Oamenii simpli nu sunt invatati sa umble cu teancuri de bani in cutia de pantofi, dar putinul lor e mai important ca multul smecherilor care gestioneaza prost  banii publici! Dar... chiar daca ar fi avut probleme psihice... Scuza cu ceva gestul indivizilor sau faptul ca niciun politist local, din armata aflata in subordinea lui Solomon si care se ocupa zilele astea cu inmanarea, catre alegatori, a scrisorilor electorale platite din bani publici, nu se afla prin zona? Interesant este insa un amanunt care le-a scapat tuturor comentatorilor si analistilor... Ca sa justifice ca femeia era nebuna, Antonie Solomon a prezentat si un certificat medical din care reiesea acest lucru. Certificat medical care nici macar nu era al femeii, ci al altei persoane, cu acelasi nume, dar din repezeala de a prezenta o scuza, s-a produs incurcatura. Ce ne spune asta? Ca primarul nostru nu dispune dupa propriul plac doar de baza de date a primariei pe care o foloseste in scop electoral pentru a trimite scrisori. Scrisori platite, repet, din banii primariei (adica si ai mei), insumand vreo 6 miliarde si pe care le scriu si le distribuie politistii locali, adica cei care trebuie sa ne apere pe strada.

Primarul ne-a demonstrat ca poate face rost, foarte repede chiar, de orice document CU CARACTER PERSONAL, al vreunui cetatean craiovean. Un certificat din care reiese ca n-ai toate ale tale cu tine, nu e un certificat destinat marelui public, sa-l prezinte oricine intr-o conferinta de presa. Daca nimeni din staff nu i-a spus primarului ca exista o lege care protejeaza datele cu caracter personal si ca este PENAL ceea ce a facut (de parca ar mai conta!), ii spun eu. Aurica! Ai dat-o, iarasi, in bara! Lumea te credea istet doar cat stateai pitit in birou, dar cand ai inceput sa iesi pe la TV, te vede in toata splendoarea! Si nu uita ca te astept la o confruntare directa! Fii barbat! Aduc eu batista!

 
© Copyright Lia Olguţa Vasilescu 2020