Lia Olguţa Vasilescu
Primarul Craiovei
 
Aşa va arăta noul stadion Ion Oblemenco?
Proiectul noului Oblemenco se aşteaptă a fi unul grandios, ţinând cont de faptul că tema de proiectare a fost schimbată de specialiştii din CNI (Compania Naţională de Investiţii), iar nou stadion va avea 38.000 de locuri.

Potrivit primarului Craiovei ar mai rămâne mai puţin de o lună până specialiştii vor finaliza studiul de fezabilitate la stadion. Între timp, fanii ard de nerăbdare să vadă cum va arăta noul stadion, până atunci discutând pe marginea unor proiecte celebre în lume.

Un lucru este clar, stadionul va fi reconstruit pe amplasamentul actualului „Ion Oblemenco“, iar conceptul este cu adevărat revoluţionar, chiar şi pentru arhitecţi: ideea de construcţie pleacă de la oul perfect al lui Constantin Brâncuşi.

 

 

Un suporter împătimit al Universităţii Craiova, Cosmin Dumitrescu - arhitect stabilit în Bucureşti, a publicat pe forumurile suporterilor proiectul său de licenţă, care avea ca temă „Stadionul de Fotbal Ion Oblemenco“, fiind apreciat în urmă cu câţiva ani de comisiile de profil, cât şi de suporterii Ştiinţei. Îmbrăţişând ideea primăriţei de a demara proiectul noului stadion, acesta a postat o imagine din proiectul său pe www.domnuleprimar.ro

 

Între timp, suporterii înfocaţi discută pe forumuri depre ce facilităţi ar trebui să ofere noul stadion. Unii sunt de părere că acesta ar trebui să ofere condiţiile unui mall, adică dotat cu cafenele, magazine pentru suporteri, muzeu al fotbalului craiovean, săli de conferinţe, şi, cel mai important, toată construcţia să fie împrejmuită cu spaţiu verde deasupra unei parcări subterane care să facă faţă cu brio numărului mare de maşini.

 

Sursa: Micapi

 
© Copyright Lia Olguţa Vasilescu 2020